Loodgieters overzicht 2014 

Sifon verstopt - verstopte wastafel of keukenafvoer..

Loodgieter nodig


:: Noord Holland
:: Flevoland
:: Friesland
:: Overijssel
:: Zuid Holland
:: Utrecht
:: Groningen
:: Gelderland
:: Zeeland
:: Noord Brabant
:: Drenthe
:: Limburg

Aanrader.
Zelf doen en tips


:: Buitenkraan aanleggen
:: Thermostaatkraan.
:: Douche installeren.
:: Loodgieterswerk.
:: Rioleringswerk.
:: Sifon verstopt.
:: De ontstoppingsveer.
:: Water afvoer aanleggen.
:: Zelf een kraan repareren.
:: Waterbesparende tips.
:: Toilet plaatsen.
:: kraan aansluiten of vervangen.
:: Waterleiding aanleggen.
:: Dakgoot bladvrij houden.
:: Gesprongen waterleiding.
:: Radiator vervangen.
:: Leidingwater behandelen.
:: Vochtplekken verhelpen.
:: Inbouwreservoir plaatsen.
 
 
space

Een kraan repareren is minder moeilijk dan het lijkt.

Een kraan repareren is minder moeilijk dan het lijkt.

Voordat u een kraan gaat repareren die werkt doormiddel van een kraanleertje, sluit u eerst de hoofdkraan. Vervolgens laat u het water uit de leidingen lopen door de kraan open te zetten. Als het water uit de leidingen is, kunt u het bovendeel van de kraan losdraaien. Als er een knop op de kraan zit, dan deze eerst verwijderen en daarna het binnenwerk losdraaien. Aan de onderkant van het binnenwerk zit een rubberen schijf (=kraanleertje), die vervangen moet worden. In de meeste winkels (bouwmarkten) zijn assortimentdoosjes te koop, waar verschillende maten kraanleertjes in zitten. In zon doos zit altijd de juiste maat die u nodig heeft om de kraan te repareren. Doormiddel van een klein schroefje, kunt u het oude kraanleertje losmaken en het nieuwe kraanleertje monteren. Tevens is het verstandig om ook meteen de pakkingring (vaak fiberring) die tussen het binnenwerk en kraanhuis zit te vervangen, om eventuele lekkage te voorkomen. Zet de kraan weer in elkaar en zet de hoofdkraan open, om te controleren of de kraan niet meer lekt. Zoals hierboven staat beschreven, zit er nog lucht in de leidingen en komt het water er niet vloeiend uit. Vang dit op door een emmer onder de kraan te zetten.

Kraanleertje vervangen.

Zelf een Kraanleertje vervangen.

Hier wordt uitleg gegeven hoe u zelf een kraan kunt repareren. Een kraan repareren is minder moeilijk dan het lijkt. Op het eerste gezicht ziet een kraan er complex uit, maar aan de hand van onderstaande tips, zult u lezen dat ook u de kraan kunt repareren en zo geld kunt besparen. Wanneer een kraan blijft lekken gaat er veel water verloren. U zult wel denken, die paar druppels, maar als u de kraan niet repareert kan dat honderden liters water per jaar kosten. Een nieuw binnenwerk voor de kraan is dus zo terug verdient.

Voordat u de kraan uit elkaar haalt, is het belangrijk om te weten met wat voor een kraan u te maken heeft. Het verschil zit hem in het binnenwerk van de kraan. Als u de kraan opent met 3x draaien, dan heeft de kraan een binnenwerk dat werkt met kraanleertjes. Opent u de kraan in 1 slag, dan werkt deze kraan doormiddel van keramische schijven. Dit is belangrijk om te weten, om de kraan te kunnen repareren.

 

 

space

Veel voorkomende werkzaamheden:

 • aanleggen gas-, water- en afvoerleidingen (riolering)
 • aansluiten van vaatwasmachines
 • installeren van een (hang) toilet
 • renovatie badkamer
 • wastafels en spoelbakken plaatsen
 • verzorgen van de aansluitingen voor de vaat- en wasmachine
 • aanleggen van een buitenkraan inclusief afvoer
 • leidingreparaties
 • kranen monteren
 • sanitair installeren
 • cv installatie
 • geisers aansluiten
 • boilers plaatsen
 • leggen van leidingwerk voor uw nieuwe keuken
 • het aansluiten van uw gasfornuis

  Renovatie
 • Behalve voor spoedklussen, het leggen van leidingen of het aansluiten van apparatuur kunt u onze loodgieters uiteraard ook inschakelen voor een renovatie van bijvoorbeeld uw badkamer of keuken.
 

De Loodgieter

Loodgieters overizicht is de meest uitgebreide verzameling van erkende professionele loodgieters die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Advies en installatie

Wij geven u graag een advies op maat, helemaal toegesneden op uw situatie. Zodat u in de toekomst comfortabel en veilig woont en werkt. Of het nu gaat om het aanleggen van (water) leidingen, het monteren van een toilet of het aansluiten van uw vaatwasser. Uiteraard volgt na ons deskundig advies een snelle en feilloze installatie.

space

Noord Holland Flevoland Friesland Overijssel
Zuid Holland Utrecht Groningen Gelderland
Zeeland Noord Brabant Drenthe Limburg


space